Álmatlanság, fáradtság

Ha erre az oldalra jutottál feltehetően érdekel az álmatlanság kérdésköre, esetleg nálad is jelentkeztek a tünetek. Nem kell elkeseredni mert a felnőtt lakosság egyharmada valamilyen formába érintett és a tünetek kezelhetőek.

Súlyosabb esetekben az orvos feladata a kezelés, hiszen egyszerre tünet és betegség jele is lehet. Az orvosi munka az okok feltárásával kezdődik, majd vagy az alapbeteg kezelése vagy gyógyszeres, esetleg pszihoterápiás terápia következhet.

Enyhébb esetben léteznek olyan természetes gyógymódok, amelyeket érdemes kipróbálni, mert nem vezetnek függőséghez, mint egyes gyógyszerek és mellékhatásuk sincs.

A következőkben néhány lehetőségről olvashat, amelyek szóba jöhetnek az álmatlanság leküzdésében.

Álmatlanság ellen a népi hagyományok szerint hatásos lehet:

Citromfű

Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is.

Levendula

Az ókori görög, római és Karthágóból származó leletek arról tanúskodnak, hogy az akkori fürdőkben gyakran mártóztak meg levendulában. Egyiptomban balzsamozáshoz használták, Angliában a pestisjárvány idején a csuklóra kötözve viselték. Évszázadokon keresztül használták, mint fájdalomcsillapító, görcsoldó, nyugtató, idegrendszert erősítő szer. Jelenleg elsősorban fejfájásra, álmatlanságra, idegességre stressz ellen használják leggyakrabban.

Macskagyökér

A népgyógyászatban az egyik legrégebben használt növény, fejfájásra, szívidegességre, álmatlanságra, idegcsillapításra, nyugtatásra, izomgörcs, illetve bélirritáció kezelésére használják. Citromfűvel és komlóval társítva alvászavar ellen kimondottan hatásos. Humán vizsgálatok során hatékonynak találták enyhe és közepes alvászavarokban, a REM fázisra gyakorolt kedvezőtlen hatás és a kognitív funkciók másnapi szignifikáns károsodása nélkül.

Komló

Gyógyszerként és a sörfőzéshez használják. Kimutatták, hogy csökkenti a koleszterinszintet, idegnyugtató, enyhe altató hatású. Az álmatlanság elleni italokban a komlót hatékonyabb nyugtató füvekkel, mint például macskagyökérrel, levendulavirággal és hársfavirággal kombinálják.

Hársvirág

Megfázásra, influenzára az egyik leggyakrabban használt gyógynövény. Izzasztó hatásánál fogva lerövidíti a gyógyulási időt. Lázat és köhögést csillapít, fejfájást szüntet, ízületi fájdalmak esetén kádfürdőként, hólyaghurut esetén ülőfürdőként hasznos. Csökkenti az orrváladék mennyiségét.

Ganoderma

A pecsétviaszgomba számos triterpén típusú vegyülete mutat nyugtató hatást, és sok ember számol be arról, hogy jobban alszik, valamint kevésbé szorong, amikor szedi.

Z

Évszázados hagyomány igazolta hatás

Z

100% természetes össetevők

Z

Hazai termelő, hazai készítmények

Z

Függőség és mellékhatás nélkül

Álmatlanság

Elfogyott

Kategória:
Telefonon is rendelhető

Ha kényelmesebb, adja le rendelését telefonon: +36 30 99 38 620 minden nap este 21:00-ig.

Biztonságban a pénzed

Honlapunkon teljesen biztonságosan fizethetsz Paypalon keresztül!

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 12990 Ft felett!

Jó 10 éve problémát okoz az elalvás. Rendszeresen nyugtalannak érzem magam, egyfajta belső feszültséggel. A természetes megoldások felé fordulva a tüneteim a  felére csökkentek. Nagyon bízok a gyógynövényekben, a mézben, a régóta használt bevált összetevőkben!
P. János

A hársméz a hárs virággal és a ganodermával együtt csodákra képes. Én nekem ez vált be leginkább, mióta ezt fogyasztom érezhetően jobban alszom.
H. Klára

Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalukra! A gyógynövényes mézeket régóta hiányoltam a piacról, alig volt pár féle és úgy kellett kutatni utánuk. Köszönöm ezt a lehetőséget, biztosan törzsvásárlójuk leszek!
N. Péter