Reflux, gyomorfekély

A reflux a leggyakoribb emésztési probléma, mely során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A beteg torka és gégéje is irritált, továbbá gyomorégést, émelygést tapasztal, mely többnyire gyomorfájdalommal, valamint savas szájízzel jár. A nyelőcsőbe jutó, savas gyomortartalom felmarja a nyelőcső nyálkahártyáját, és ott gyulladást, súlyosabb esetben fekélyt okozhat.

Magyarországon minden második embert érint a rendszeresen vagy alkalmanként előforduló gyomorégés. A gyomorfekély a gyomornyálkahártya folytonosságának megszakadása legalább 5 mm kiterjedésű területen. A hosszú ideig fennálló erős savas-maró hatás károsíthatja a gyomornyálkahártyát, és kialakulhat a gyomorfekély.

A következőkben összegyűjtöttem néhány a népgyógyászatban évszázadok óta használt megoldást a probléma kezelésére.

Reflux, gyomorfekély ellen a népi hagyományok szerint hatásos lehet:

Méz

Mézek közül véleményem szerint leginkább a repceméz vagy esetleg az akácméz a legjobb választás.

Propolisz

Az egyik legfontosabb, leghatásosabb természetes anyag a gyomorfekély, reflux kezelésébe. Hatásos a Helicobacter pylori baktériummal szemben, amelyet nagyon gyakran összefüggésbe hoznak a gyomorfekélyes, de még a rákos megbetegedéssekkel is.

Cickafark

Világszerte régóta használt, sokoldalú gyógynövény. Illóolajának gyulladáscsökkentő, mikroba ellenes, görcsoldó hatását ismerik. Étvágyjavítóként, valamint gyomorfekély, bélhurut kezelésére ajánlják.

Körömvirág

Kísérletileg igazolták hatását gyomor- és bélfekélynél, erozív gastritisnél, colitisnél, enterocolitisnél, valamint az emésztőrendszer görcseinél.

Fehérakác

Az akácfa virága nemcsak rendkívül jól mézel, hanem gyógynövényként is használják. Egyebek mellett gyomor és nyombélfekély kezelésére ajánlott, gátolja a gyomorsavképzést. A virágban lévő aromaanyagokat az élelmiszer- és illatszeriparban használják. Gyakran társítják orbáncfűvel, felváltva alkalmazva.

Gyömbér

A gyömbér nemcsak a hányingert csillapítja, de szinte elnyeli a feleslegesen termelődött gyomorsavat. Csillapítja a nyálkahártya irritációját, megszünteti a gyulladást. Puffadásra, émelygésre régóta bevált fűszer.

Orbáncfű

Antidepresszáns, közérzetjavító, enyhe nyugtató. Antidepresszáns hatása tudományos kísérletekkel is igazolt. Pszichés és fizikai-egészségi állapotra való jótékony hatásai miatt gyógyhatású készítményként, recept nélkül kapható gyógyszerként mára világszerte több millióan szedik.

Ellenjavallatok: erős vérhígító gyógyszerek (pl. Syncumar, Marfarin), altatók, nyugtatók, antidepresszáns tabletták, illetve epekő esetén az orbáncfüvet belsőleges fogyasztásra nem javasoljuk. Ha krónikus megbetegedésben szenvedünk, érdemes előtte kikérni a kezelőorvosunk véleményét is.

Z

Évszázados hagyomány igazolta hatás

Z

100% természetes össetevők

Z

Hazai termelő, hazai készítmények

Z

Függőség és mellékhatás nélkül

Reflux, gyomorfekely

Akác (...)
Repce (...)
Propolisz (...)
Cickafark (...)
Körömvirág (...)
Fehér akácvirág (...)
Gyömbér (...)
Orbáncfű (...)
Kicsi (...)
Közepes (...)
Nagy (...)
Alapár
Változások
Végösszeg
Kategória:
Telefonon is rendelhető

Ha kényelmesebb, adja le rendelését telefonon: +36 30 99 38 620 minden nap este 21:00-ig.

Biztonságban a pénzed

Honlapunkon teljesen biztonságosan fizethetsz Paypalon keresztül!

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás 12990 Ft felett!

Már régóta tudom, hogy a kulcs a rendszerességben van. A gyógynövények csodálatosak, csak pontosan, rendszeresen, és elegendő mennyiséget kell belőlük szedni. Nekem számtalan problémám megoldották már, mézzel együtt pedig még hatékonyabbak.
R. Elemér

Tök jó ez, hogy a legtöbb betegségre egyedileg elkészíthető mézeket lehet vásárolni. Ennél jobb ajándékötlet nem is kell, ezt fogom adni a szüleimnek. Sajnos mindketten küzdenek gyomorégéssel, hátha még hatásosak is lesznek a termékek!
D. Dávid

Nálam is jelentkezik a reflux bizonyos ételek után, ami elrontja az egész élvezetét. Próbáltam pár diétát, illetve savlekötőt is szedtem egy ideig, de az többet rontott, mint használt. A propolisz fogyasztása, illetve a cickafark volt az, amit jónak találtam.
P. Anna